2021: The Year of Fashion Collaborations

FashionDecember 28, 2021
2021: The Year of Fashion Collaborations

2021 yılında köklü moda evleri ve günümüzün ünlü isimleri arasında yapılan iş birlikleri rekor sayıya ulaştı. Moda sektörünün bu iş birlikleri sayesinde kendine çok daha yüce bir amaç bulduğu da bir gerçek. Hepsi farklı ve eşsiz değerlere sahip olan markaların moda dünyasına kolektif etkileri high fashion hayranlarını oldukça sevindirirken, 2021’in bu daha zengin, daha tatmin edici ve daha güçlü işlerine tekrardan bir göz atalım istedik.

Versace x FENDI

İtalyan moda devlerinin dönüm noktası sayılabilecek derecede yankı uyandıran koleksiyonu, Donatella Versace ve Kim Jones iş birliği sonucu ortaya çıkarken, iki markanın özü ve değerleri bu sayede birleşti. Tasarımcıların ortaya çıkardığı bu yaratıcı takas, Jones ‘un Versace için, Donatella’nın ise FENDI için bir koleksiyon yaratmasına dayanıyor. Donatella Versace’nin yorumu ile FENDI monogramını, Jones’un da kendi gözünden Versace kodlarını deneyimleme fırsatı bulduğumuz bu iş birliği, 2021’de en çok konuşulan moda olaylarından biri.

Gucci x Balenciaga

Gucci ve Balenicaga’nın “Hacker Project” adını verdiği iş birliği, high fashion dünyasının en büyük markalarını da bir arada görmemize neden oldu. İlk olarak Balenciaga imzasını taşıyan çapraz bantlı Gucci çanta sunulurken, daha sonradan Balenicaga’nın imza biçimli çantası Gucci motifleri ile kombinlendi. Gucci ve Balenicaga’nın monogram detayları ve logolarının imza tasarımlar üzerinde harmoni içinde kullanıldığı bu iş birliği, iki markanın başarılı bir füzyonunu moda severlere sundu.

Skims x FENDI

Kim Kardashian’ın Skims markası bünyesinde yaptığı ilk büyük ölçekli moda iş birliği, 2021 yılında FENDI ile gerçekleşti. İki markanın da estetik kodlarını birleştirmeyi amaçlayan bu koleksiyon, SKIMS’in formu belli eden siluetleri üzerinde görülen FENDI logosu ile taçlandırıldı. FENDI markasının artistik direktörü Kim Jones’un da kreatif desteğiyle iç çamaşırı, elbise, spor giyim ve trikolardan oluşan koleksiyon, cesur renklerden de destek alarak bu seneye imza atan iş birliklerinden oldu.

Louis Vuitton x Marc Jacobs

Louis Vuitton ve Marc Jacobs, Louis Vuitton markasına adını yazdıran ve moda dünyasına sayısız katkılarda bulunmuş iki isim. 1854’de moda evini kuran Louis Vuitton ve marka bünyesinde 1997 yılından itibaren artistik direktörlük yapmış olan Marc Jacobs, kendi dilleriyle çağdaş moda tarihini şekillendirmiş kişilikler. 2021 yılında markanın kurucusunun 200. doğum günü bir defile ile kutlanırken, moda evinin geçmiş tasarımcıları bu seriye katkı sağladılar. Marc Jacobs’un da kreatif katkılarıyla gerçekleşen bu doğum günü kutlamaları, iki ismi 2021 yılında tekrardan birlikte görebilmemizi sağladı.

Gucci x Comme Des Garçons

Gucci ve Comme Des Garçons markaları, Gucci’nin 100. yıldönümü kapsamında, devam eden iş birliklerinin bir parçası olarak yeni bir shopper tote çanta piyasaya sürdü. İki markanın ortaklaşa çıkardığı üçüncü ürün olan bu çanta hem Gucci hem de Comme Des Garçons’un stil elementlerini harmanlıyor. PVC kaplı siyah çanta, Gucci’nin imza yeşil ve kırmızı şeridini içerirken, beyaz bir Comme Des Garçons logosu ile tamamlanıyor. Böylece iki markanın süregelen birliktelikleri, 2021 yılında da bu ortak ürün ile tamamlanmış oluyor.

Author: Dilan Günaçtı

RELATED POSTS