İzolasyon günlerinde 6 kaçış noktası!

LifestyleMarch 24, 2020
İzolasyon günlerinde 6 kaçış noktası!

Koronavirüs’e karşı gelen #EvdeKal çağrısının 10. günündeyiz ve daha ne kadar süreceğini bilmiyoruz… Okulların kapandığı, ofislerin evlere taşındığı bugünleri, elimizin altındaki teknolojik imkanlarla avantaja çevirmek mümkün. Beden ve zihin sağlığınızı güçlendirecek, eğlenirken öğrenme imkanı sunacak, kısacası vaktinizi daha değerli geçirmenizi sağlayacak online aktivitelere gelin, birlikte göz atalım.

1. Evinizi egzersiz salonuna çevirin

Eğer evde mahsur kalma fikri canınızı sıkmaya başladıysa ve gün geçtikçe anksiyeteniz tavan yapıyorsa, bedeninizi hareket ettirmenin vakti gelmiş demektir! Spor salonları, yoga ve pilates stüdyoları kapanmış olabilir ama teknoloji sayesinde evde sıkı bir egzersiz programına başlayabilirsiniz. Nike Training Club, Home Training, Fitbod ve 8Fit gibi ücretsiz uygulamalar sayesinde, profesyonel bir ekipmana ihtiyaç duymadan, farklı kas gruplarını dilediğiniz gibi çalıştırabilirsiniz.

Raydene Salinas Hansen

2.İç sesinize kulak verin

Karantina günlerinden minimum zararla çıkmak için en az vücut kaslarımız kadar zihnimizi de güçlendirmemiz şart. Sosyal izolasyon kaygısını yenmek istiyorsanız, meditasyon sizin için rahatlatıcı bir aktivite olabilir. İç sesimize kulak vermemizi sağlayan ve zorlu düşüncelerle başa çıkmamıza yardımcı olan meditasyonun, bağışıklık sistemimizi de güçlendirdiği bir gerçek. Meditopia, Zen ve Headspace gibi uygulamalar sayesinde nefes egzersizleri ve rahatlama hareketlerini kolayca uygulayabilirsiniz. Bu egzersizlere günde sadece birkaç dakikanızı ayırmanız bile yeterli!

Christopher J Fowler

3.Yeni bilgilere yelken açın

Karantina günlerinde yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden biri ise online dersler üzerinden yeni bilgilere yelken açmak. Udemy gibi onlarca ücretsiz ders seçeneği sunan online öğrenme platformları sayesinde resim çizmeyi, örgü örmeyi, origami yapmayı ve hatta şiir yazmayı bile kısa sürede bütün incelikleriyle öğrenebilirsiniz. Ayrıca, kendinizi izole ettiğiniz karantina günlerini yeni bir dil öğrenerek de geçirebilirsiniz. Duolingo gibi uygulamalar sayesinde yıllardır ertelediğiniz yabancı dil derslerini kaçırmak için artık bir bahaneniz kalmadı. Kendi kendinize “challenge” ilan ederek yeni bir dil öğrenmenin tam zamanı!

Alan Zenreich, Creative Black Book- Photography (1985)

4.Sanal sergi turlarına katılın

Hepimizin evlerine kapandığı bugünlerde, pek çok galeri ve müze, sunduğu sanal turlar sayesinde binlerce koleksiyona ücretsiz erişim imkanı sağlıyor ve sanatı, ziyaretçilerin ayağına getiriyor. Bu süreçte, Google Arts and Culture’ı ziyaret ederek aralarında Sakıp Sabancı Müzesi’nin de olduğu dünya çapındaki 500’den fazla müzenin koleksiyonlarını keşfedebilir; İstanbul Modern’in koleksiyon sergisi “Sanatçı ve Zamanı”nı 3D tur ile ziyaret edebilir; SALT Araştırma koleksiyonları, “Sanat”, “Mimarlık ve Tasarım”, “Kent, Toplum ve Ekonomi” başlıkları altında 1.840.000 dijital arşiv belgesini bir araya getiren archives.saltresearch.org adresini ziyaret edebilir; bu yıl ilk kez sanal ortamda yer alacak Art Basel Hong Kong edisyonunu Art Basel’in web sitesinden inceleyebilirsiniz.

Google Arts & Culture

5.Podcast yayınlarını takipte kalın

Eğer televizyon ve bilgisayar başında haddinden fazla zaman geçirdiğinize inanıyorsanız, yapabileceğiniz en faydalı aktivitelerden biri de “podcast” kanallarını takip etmek olacaktır. Spotify, Apple, Google ve Deezer gibi platformlardan ulaşabileceğiniz podcast yayınları sayesinde politika, eğitim, spor, teknoloji, bilim, moda ve mizah gibi alanlarda sayısız içeriğe ulaşabilirsiniz. Eğer henüz keşfetmediyseniz, moda dünyasından podcast önerilerimize kulak vererek başlayabilirsiniz.

Grete Stern

6.Konser salonlarını evinize taşıyın

Tüm dünya, koronavirüs pandemisinin tam ortasında, yaşamın yeni bir gerçekliğine adapte olmaya çalışırken, birçok sanat kurumu konser ve performanslarına online olarak devam ediyor. The Metropolitan Opera, web sitesi üzerinden son 14 yılda gerçekleşmiş dünyaca ünlü performansları opera meraklılarına sunuyor. Seyircili konserlerine ara verdiğini duyurduktan sonra canlı yayınlarına digitalconcerthall.com adresinden devam eden Berlin Filarmoni Orkestrası ise, zengin arşivini meraklıların paylaşımına açıyor.

The Berliner Philharmoniker’s Digital Concert Hall

Bonus: Playlist’ler!

#StayHome başlığı altında; farklı isimlerle oluşturduğumuz playlist’lerle siz de müziğin iyileştirici gücüne kendinizi bırakabilirsiniz. Her gün, farklı bir isimle, yepyeni bir playlist’le karşınızda olacağız. Bizi takipte kalın!

Author: Berin Somay

RELATED POSTS