“İtalya’da Üretilmiştir” Marco Baldassari

FashionJuly 21, 2019
“İtalya’da Üretilmiştir” Marco Baldassari

Bir menajer olmaktan bir imparatorluk kurmaya, Marco Baldassari bize doruklarda bir moda deneyimi yaşatarak tüylerimizi diken diken ediyor. Hayrete düşüren bir yoğunluğu ve ajandası var… Büyük şeyler hedefliyor ve onları başarıp dikkatleri üzerine çekiyor. Geçmişinin ve markasının mirasını göstermekte kararlı… Özgünlük arayanlar için zor bir zamandayız. İtalyan bir tasarımcı olan Marco Baldassari, özgünlük ve benimsemeyi birbirine uydurmak ile ilgili fikirler üzerine çalışıyor. Yaptığı şeyi tutkuyla yapan ve bu tutkuyu insanlara güzel ve İtalyan bir şekilde vermek isteyen bir insan düşünün… Eleventy’nin kurucusu ve kreatif direktörü olan Marco Baldassari ile tanışmanın zamanı geldi.

Modayla ilgilenmeye başlamanızın hikayesi nedir?

Sektörde bir menajer olarak başladım. Böylece satış ekibiyle
ve en iyi müşterilerle çalışma imkanım oldu… Sırrım, marketi dinlemek ve marketin tüm müşterilerden ne istediğini anlamak. Bu bir başlangıçtı ve yüksek kaliteli ürünlere olan tutkum ve stilimi, felsefemi ve hayat tarzımı gösterebileceğim bir marka yaratma hayalim gün be gün arttı.

Markanın erkek giyim bölümünün eş kurucusu ve kreatif direktörüsünüz. Bir marka yaratma fikri nasıl oluştu?

Eleventy, 2007 yılında ben ve Pablo Zuntini tarafından kuruldu ve özellikle sartorial üst kalite gündelik moda tasarımlarıyla tanınıyor. Abartısız zarafeti yakalamak içim logolardan kaçınmamız gerektiğine karar verdik. Düşünce yapısında küresel bir değişim oldu. Yeni öncelik, özgünlük.

Sizi yaratmaya iten ilhamını nerden alıyorsunuz?

Sanat, sokaklar… Dünya kültürleri arasındaki diyalog.

Eleventy’nin arkasındaki düşünce “İtalya’da Üretilmiştir” Bu konuda ne demek istersiniz?

“İtalya’da Üretilmiştir” dünya çapında bizim tahmin ettiğimizden de çok takdir edildi. Bizim elimizde paha biçilemez bir miras var ve bu mirası sonuna kadar değerlendirmemiz gerekiyor. Aynı zamanda, şu an İtalya’da zor zamanlar geçiren birçok küçük işletme olduğu gerçeğini de yok saymamamız gerekiyor. Bunların çoğu, her biri imalat sektöründe mükemmelliği temsil eden aile işletmeleri. Buna en iyi örnek, Loro Piana ve Zebga gibi, kalite ve tarz açısından yüksek bir sonuç elde etmek için en iyi kumaşlar kullanılan takım elbise, ceket ve gömleklerinin yüksek kalitesiyle tanınan Neapolitan terziliğidir.

“Doğa dostu” yaklaşımınız takdire şayan! Bildiğimiz kadarıyla sürdürülebilirlikle ilgili projeleriniz var. Bize biraz bahseder misiniz?

İklim değişikliği, küresel çözümler gerektiren küresel bir problem ama aynı zamanda herkesin yapabileceği her şeyi yapmasını da gerektiriyor. Sürdürülebilir ve akıllı yenilikçi projelerden yararlanarak, biz de kendi payımıza düşeni yapabiliriz. Şu an da iklim değişimine meydan okumaya başlamış durumdayız. Üretim aşamasının tüketimini azaltmak için geniş çaplı bir araştırma başlattık ve “sıfır etki” seviyesine gelmeden de durmayacağız.

Eleventy, “İtalyan zarafetini” tüm dünyaya yaymayı hedefliyor. İtalyan tarzını nasıl tanımlıyorsun?

Kalite, detaylara dikkat emek ve “İtalya’da Üretilmiştir”

Author: Erim Kocatepe

RELATED POSTS