2022 Sundance Film Festivali Programı

NewsDecember 27, 2021
2022 Sundance Film Festivali Programı

Sundance Film Festivali her yıl çok sayıda Amerikan ve uluslararası filmi basına ve seçkin bir izleyici kitlesine sunuyor. 20-30 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2022 festivalinin kadrosunda 28 farklı ülkeden 82 uzun metrajlı film açıklandı.

Sundance Film Festivali, 2022 programı için kadrosunu geçtiğimiz günlerde açıkladı. Festival, 1652’si ABD’den ve 2110’u uluslararası olmak üzere 3762 uzun metrajlı film aldı. Bu etkileyici sayıdaki film arasından 28 farklı ülkeden 82 uzun metrajlı film seçildi. Festivalde gösterilecek filmlerden 75’i prömiyerini Sundance’te yapacak.

Oscar kalitesindeki ücretiyle dikkat çeken Sundance, Donnie Darko, Saw ve The Blair Witch Project gibi birçok tür filmi için bir başlangıç ​​noktası. Bu yıl da bir istisna değil. Festivalin açılış gecesinde öne çıkanlar arasında, Jesse Eisenberg’in ilk yönetmenlik denemesi, romantik bir komedi olan When You Finish Saving the World; Dakota Johnson’ın yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği, bir üniversite mezunu ile bir mitzvah bar işine giren genç bir bekar annenin hikayesini anlatan Cha Cha Real Smooth ve Girls’ün yaratıcısı Lena Dunham’ın genç bir kadının eski patronuyla ilişki kurmasını içeren yeni projesi Sharp Stick var.

2022 Sundance Film Festivali’nin bir diğer önemli özelliği, rock müziğin 11 Eylül’den sonra New York’ta yayılarak müzikal yeniden doğuşunu konu alan popüler kitaptan uyarlama Meet Me in The Bathroom belgeselinin dünya prömiyeri. Festivalde ayrıca Columbus’ın yönetmeni Kogonada’nın yönettiği, Colin Farrell’ın başrol oynadığı, robotik aile üyelerini kurtarmaya çalışan bir ailenin hikayesi olan After Yang da yer alacak.

Bu yılki festival, sektördeki mevcut COVID politikalarının bir yansıması olarak sanal ve yüz yüze gösterimleri birleştiren karma bir etkinlik olacak. Festivalin hibrit doğası, COVID’in son Omicron varyantına rağmen insanları cezbetmesi planlanıyor. Gelecekte oluşabilecek seyahat kısıtlamalarının ise festival katılımını etkileyip etkilemeyeceği henüz öngörülemiyor.

Author: Öykü Bilgin

RELATED POSTS