COS Sonbahar-Kış 2018: Minimalist Bir Rüya

NewsJuly 5, 2018
COS Sonbahar-Kış 2018: Minimalist Bir Rüya

Minimalist silüetleriyle bilinen markanın Sonbahar-Kış 2018 koleksiyonu iki temadan ilham alıyor: Gerçek ve Hayali Doğa. Minimalist, basit ve özel bir koleksiyon bu. Sonbahar-Kış 2018 koleksiyonundaki parçalar “doğa sürecinin” bir tanımı. Kullanılan malzemelerin çoğu ham kumaş. Değişen önermeler ve yenilikçi malzemeler yeni silüetlere bir karakter kazandırıyor. Koleksiyon basit ve özel giysilerle dolu. Organze, ipek ve deri gibi dokularla yeni denemelere de yer veriyor. İpek ve naylon karışımı bir gömlek bu deneyselliğin bir örneği.

Koleksiyon, markanın toprak tonlu doğal renk paletini koruyor. Şekillerin oranlarındaki abartı bu koleksiyonun anahtar kavramlarından. Kadın giyimde stil doğadan kente dönüyor. Göze çarpan renkleriyle parçalar son derece kışkırtıcı. Mor, yeşil ve sarı gibi renkler kahverengi ve gri gibi renklerle bir tezat oluşturuyor. Kadın giyim koleksiyonunun anahtar parçalarından biri de limon rengi kaban ve yün pantolonlar. Teknolojik kumaşlar da erkek giyimdeki gri kabanda olduğu gibi, koleksiyonda yerini alıyor. Termo adı verilen kumaş ısıya maruz kaldığında grinin tonu daha açık ve keskin bir görünüm alıyor. Aksesuarlarla birlikte koleksiyon basit ama heykelsi formlar sunuyor. Gri renkli büyük sırt çantası ve metalik küpeler koleksiyonun iddialı parçalarından.

Cos’un Sonbahar-Kış 2018 dokulara dair deneyler yapıyor. Zıt malzemelerin kullanımı sadeliğe modern bir yorum getiriyor. Kusurluluk ve hamlık her parçada yüceltiliyor.

 

Author: Zeynep Sahin

RELATED POSTS